Satsang Agenda

Bijeenkomst met Rosemarijn Roes

26 november

Amsterdam

€ 20.00

Rosemarijn Roes

26 november 2017

Zondag

14:00 - 16:30

€ 20.00

Contact

website rroes@live.nl

0630295654

Deur open vanaf 13.45

De bijeenkomst is in het Nederlands, af en toe Engels is geen probleem

ER IS GEEN IK...
In deze inter-actieve meeting is veel ruimte voor vragen.

In het verhaal zou je kunnen zeggen dat bij een klein kind , als de hersenen daartoe in staat zijn, bewustzijn verschijnt. Plosteling lijkt de wereld te bestaan uit een binnen- en een buitenwereld. Opeens voel je de huid als je grens en lijkt het steeds vanzelfsprekender dat je een individu bent. Er wordt een overlevingssysteem opgebouwd en daarbij komt ook het idee van vrije wil en keuze. Het gevoel afgescheiden te zijn is alsof je uit het paradijs bent gegooid.
Doordat je alles alleen nog maar als oorzaak en gevolg kunt zien, lijkt het dat er iets fout gegaan is, of door jou of door de buitenwereld. De overtuiging dat je iemand bent, is niet alleen een idee. Het is energetisch en verankerd in het lichaam, net als de drive om het weer goed te maken.
Het gekke is dat je dan alleen maar kunt denken in goed of fout. Alles gaat over vergelijken. Het voelt vaak alsof er net iets mist, of dat er overal een rem op zit. Het lijkt vanzelfsprekend dat je je best moet doen om goed te worden, je goed te gedragen etc. Gewoon zoals het is, kan niet.

Wanneer het "ik" wegvalt, is het duidelijk dat er niets is weggevallen. Je zou kunnen zeggen dat er niets verandert en alles valt uit elkaar(paradox)
Opeens is er alleen wat er is, wat natuurlijk altijd al zo was...Vrije wil en keuze wordt doorzien als schijnbare vrije wil en schijnbare keuze. Zich beter willen voelen of te veranderen verdwijnt. De vrijheid ligt in wat het is, en is al compleet.
Hoe moet je dit zeggen, dit gaat voorbij weten.
Het is opeens helder dat niets vast is. Het is er en is er niet. Alles is er schijnbaar. Dit is niet te begrijpen. Weten wordt zinloos.
Het wordt duidelijk dat er geen wereld is. Er is alleen de verschijning van een bank, praten, de straat. Zo letterlijk, zo precies als het is, zonder verhaal, uitleg of richting.
Alles is het leven, welke vorm het ook aanneemt. Impulsen verschijnen en er is niets meer wat het verandert of ernaar kijkt. Het is compleet in zichzelf, wat het ook is.
Er is niets nodig. Het heeft niets met spiritualiteit te maken. Dit is het, dit is het, gewoon simpel en direkt.
Alles is zo normaal...
Er zijn er geen woorden om dit te beschrijven. Het is zo klein en subtiel en tegelijk zo .....waauw.
Het is leeg en toch is het vol. Er is geen bewustzijn en toch gaat alles door, intens, 100% levend, geen ontsnappen mogelijk.
Voor het ik lijkt dat onmogelijk

Wat een schoonheid, wat een adequaat en onbegrijpelijk wonder.