Satsang Agenda

Bijeenkomst met Erik van Zuydam

24 februari

Maastricht

€ 80.00

Erik van Zuydam

24 februari 2018

Zaterdag

10:00 - 17:00

€ 80.00

Contact

website info@inzicht-nu.nl

0624655570

Dagworkshop OUT OF THE MIND

over emotionele vrijheid en het doorbreken van de denkverslaving.

De grootste verslaving waar de mensheid aan lijdt is niet die aan alcohol, drugs, eten, gokken, aandacht of seks. Zelfs niet aan smartphones en sociale media. De wijdst verbreide verslaving is de verslaving aan het denken.
De drang om te denken wordt nauwelijks als een verslaving herkend, want het is niet illegaal, het is gratis, er zijn geen criminele dealers die er geld aan verdienen en het is  niet (direct) schadelijk voor je gezondheid. Bovendien; omdat vrijwel iedereen aan de verslaving lijdt wordt overmatig denken niet als een afwijking gezien, het is simpelweg de norm. 
 
Maar hoe normaal is het eigenlijk om een leven te leiden dat volledig wordt gedomineerd door het denken?  Hoe normaal is het om je telkens maar weer mee te laten sleuren in de eindeloze maalstroom van  het verstand? Vanwaar die mateloze fascinatie voor de duizenden zinloze gedachtenkronkels die zich iedere dag ongevraagd in ons bewustzijn opdringen? Is een hoofd vol onrust werkelijk je natuurlijke conditie? Kan het hypnotiserende spel van het denken worden doorbroken? Valt eruit te ontsnappen?
 
Het antwoord is een volmondig Ja. Maar er dienen een paar fundamentele illusies te worden doorzien. We dienen indringend te kijken naar de diepere mechanismen achter onze overmatige denkactiviteit. De denker in ons zal die illusies niet graag prijsgeven, want hij gedijt zolang bepaalde droombeelden onder de radar van ons bewustzijn blijven. Het psychologische ik of ego zal rebelleren tegen de herkenning van onze natuurlijke staat die inherent vredig en onverstoorbaar is.  Het is het ego dat zich stoort aan het kabaal van het denken, maar wat het ego indringend onder ogen zal moeten zien, is dat hij zelf ook de oorzaak is van alle overmatige denkactiviteit.
 
Het bevrijdingsproces zal dus gepaard gaan met de nodige ontwenningsverschijnselen. Maar als we die trotseren ontstaat er een mogelijkheid om vanuit een heel ander perspectief te leven dan we gewend waren. Het is het perspectief van onze thuisbasis van rust, waarin je aandacht vrij en beschikbaar is voor het huidige moment. Het mentale geraas verstomt  en maakt plaats voor het besef van een stille aanwezigheid die zich niet laat afleiden door de springerige gedachten die verschijnen. Dit bewustzijn kan worden herkend als onze meest fundamentele natuur, veel wezenlijker dan de identiteit van het ego. Wanneer deze aanwezigheid meer en meer op de voorgrond komt, betekent dat het einde van de heerschappij van het denken. Het betekent een radicale verschuiving van perspectief: van onrust naar rust, van verwarring naar helderheid, van illusie naar werkelijkheid.
 
 Tijdens de workshop ‘’Out of the  mind’ ontdek je wat de diepere mechanismen zijn die ten grondslag liggen aan onze denkverslaving en hoe je die kunt doorbreken. 
 
 De workshop wordt gegeven door Erik van Zuydam, auteur van het boek ‘De Ontdekking van het Nu’.
 Op de website (www.inzicht-nu.nl) vind je ook informatie over de retraite programma's.
 Als je aan de dagworkshop hebt deelgenomen, kun je deze zo vaak je wilt voor de halve prijs herhalen.
 
Data dagworkshops:
13 jan    Groningen
27 jan    Roermond
10 feb    Alkmaar
24 feb    Maastricht

Kosten dagworkshop:  € 80,- (Roermond € 75,-)
Aanmelden: info@inzicht-nu.nl