Satsang Agenda

Bijeenkomst met Naropa

26 april

Zakupy 470 02 Tsjechiƫ

Naropa

26 april 2018

tot

06 mei 2018

Contact

website naropacz@gmail.com

vipassana 10-day retreat

Een keer per jaar geeft Naropa een 10-daagse vipassana retraite op een prachtige stille locatie in Tsjechië.  Deze stilte retraite is niets verhullend en is een directe confrontatie met de actualiteit en ontmoeting met de realiteit. Het geeft een natuurlijke ontgifting van lichaam en geest om zodoende  in de eenvoud en diepte van de natuurlijke staat te zijn. De natuurlijke staat heeft geen kenmerken, maar manifesteert zich als openheid, leegte, tegenwoordigheid, tijdloosheid en liefde.

We hebben dagelijks  5 of 6 zit sessies van een uur en loopmeditatie. Als het weer het toestaat kunnen we ook buiten zitten.

Gayatri Mantra wordt iedere dag gereciteerd en er wordt ruimte gemaakt voor beweging.

Er is geen benadering zo potent voor zelfrealisatie  gebleken als Vipassana. Door de eeuwen heen zijn duizenden mensen ontwaakt door deze simpele techniek en levenswijze. In aanwezigheid van een levende boeddha wordt deze methode nog krachtiger. Liefde en Bewustzijn ontwaken zodoende tezamen. De techniek is een basis en wordt overstegen evenals de realisatie. Het wordt aangeraden om enige weken voordat de retraite begint dagelijks vipassana te beoefenen.

Naropa kwam tot ontwaken in 2002 gedurende een 10-daagse retraite en houdt zodoende deze traditie in leven. Meer lezen en Inschrijven

Lees hier het nieuwe artikel  van Naropa: De nieuwe revolutie in vipassana.
(update na 2500 jaar)