Satsang Agenda

Bijeenkomst met Jan Kersschot

06 december

Amsterdam

€ 15.00

Jan Kersschot

06 december 2018

Donderdag

19:30 - 21:30

€ 15.00

Contact

website tamara@samsarabooks.com

Inzien dat de essentie – het wezenlijke – bij jezelf en bij de anderen één en dezelfde ruimtelijkheid is, is een fantastische ontdekking. Doorgaans zijn we in conflict met onze medemensen omdat we ons focussen op de verschillen tussen mensen of de verschillen tussen groepen van mensen en daarom net het éne gemeenschappelijke veld uit het oog verliezen. We merken het gemeenschappelijke – de grenzeloze ruimtelijkheid  - nog amper op omdat we zo in beslag zijn genomen door ons persoontje, door de stemmen in ons hoofd, door de kleine tiran in ons brein.

 

Het ego staat in dit boek voor de gewoonte om ons met deze persoon en zijn stemmetjes te identificeren. Dit ego heeft enerzijds het gevoel dat het zijn leven onder controle heeft, maar anderzijds ook dat er veel zaken zijn waarop het geen enkele impact heeft. Deze situatie kan aanleiding geven tot bij voorbeeld onzekerheid, stress of angst. Het ego staat niet alleen onder druk van zichzelf maar ook van de eisen en verwachtingen van de maatschappij. En die stroken niet altijd met de doelen, verlangens en verwachtingen van onze eigen persoon.

 

Tijdens deze satsang bestaat er de mogleijkheid om het boek te laten signeren.

 

U kan ipv van 15 Euro voor de lezing alleen ook een ticket kopen van 25 Euro voor de lezing + het boek ‘Minder ego, meer vrede’ (normale prijs boek: € 17,90)