Satsang Agenda

Bijeenkomst met Ferry Maidman

24 november

Brugge

€ 25.00

Ferry Maidman

24 november 2019

Zondag

13:00 - 17:00

€ 25.00

Contact

website ferrymaidman@gmail.com

651912693

Ik zie mijn manier van satsang geven als technisch lichamelijk. Vandaar de naam Embodied Satsang. Het zoeken komt voort uit een gesloten denkkader. Door de sensaties in het lichaam te betrekken ontstaat er wezenlijk inzicht.

Het gevoelsidee niet verlicht te zijn komt meestal voort uit het idealiseren van hoe je zou moeten zijn als verlicht persoon. Door in te zien dat alles al compleet is zoals het NU is ontstaat het inzicht dat verlicht zijn er al altijd al was. Door de wetmatigheden van de persoon (lichaam, denken en voelen) te kennen ontstaat vrijheid ervan. De persoon is voor mij net zo echt als de realisatie dat ik bewustzijn ben. Het ontkennen van de persoonlijkheid leidt naar verwarring en houdt de zoektocht in stand. 

We beginnen de sessie met een kwartier (verbonden) ademwerk. Extra zuurstof ontspant de spieren, geeft ruimte aan het voelen en geeft een helder bewustzijn.

Ik besteed veel aandacht aan het begrip en de ervaring van Essentie. Dit zijn ervaringen van liefde, aanwezigheid, ruimte, leegte, kracht, stilte, helderheid, etc. Door steeds weer terug te keren naar deze conceptloze (non-duale) ervaring wordt alles helder. Deze eenvoudige actieve beoefening smelt uiteindelijk in de realisatie van wat je werkelijk bent. Dat is het ultieme geluk.

Daarnaast werk ik met een lichamelijke techniek die ik Focussen naar Essentie heb genoemd. Dit betekent dat voelen van lichamelijke sensaties en het groepsproces worden meegenomen in de sessies.

Verwarring over Zelfrealisatie komt voort uit je gesloten denkkader en het idealiseren van het begrip. Door voortdurend innerlijk hallo of ja te zeggen tegen de ervaring van dit moment stoppen alle vragen en smelt vroeg of laat het denken in onmiddellijke oneindigheid.