Satsang Agenda

Ad Oostendorp

Over

 

 

Mijn AdSangs (ik durf het woord 'satsang' bijna niet meer in de mond te nemen, omdat die meestal weinig tot niets met eerlijkheid en Waarheid te maken hebben) staan voor een groot deel in het teken van het verduidelijken en oplossen van alle illusies en valkuilen. Jouw ‘ikje’, jouw ego, jouw mind is 100% realisatie-proof.

Ik laat je de onwaarheid en waardeloosheid zien van alles wat je gevonden hebt en koestert, van alles wat je heilig is en zeker weet en wat daadwerkelijk ontwaken in de weg staat. 
Wanneer je werkelijk hongert naar Waarheid, Liefde en Ontwaken ben je bereid de pijn van de desillusie te ondergaan.

Maar terwijl ik dat doe spreek ik je aan op wat je wérkelijk bent, ik zal alles doen wat mogelijk is om je te laten samenvallen met JeZelf.

Jij bent geen ervaring, geen inzicht, niet iets dat je, wat er ook gebeurt, kunt vinden noch verliezen, niet in de wakende toestand, noch in droom of diepe slaap. 
Bent geen Inzicht, geen Bewustzijn, geen Weten, geen Waarnemendheid, geen No-Mind, niet iets wat je ooit ervaren hebt of iemand, zelfs Buddha, Christus, of Ramana kan ervaren.
Jij bent nergens van afhankelijk, niet van aandacht, niet van bewustzijn. Jij was er al voordat je geboren werd, bent er nu, en zal er altijd zijn. Jij bent geen en gaat vooraf aan besef en Bewustzijn. Jij bent onveranderlijk, zonder begin of einde. Jij hebt geen eigenschappen en bent onervaarbaar en onkenbaar. Jij bent niet in het verleden, de toekomst, noch hier en nu. Jij keek altijd al door jouw ogen, hoorde door jouw oren, proefde met jouw mond. Jij bent één en onafscheidelijk van alles. Jij bent het waarneembare, het niet-waarneembare en het onderscheid ertussen. Ongeboren en onsterfelijk. Bron en niet te bevatten. Jij bent geen ervaring, geen ding. Jij bent als enige zonder naam en vorm. Bron van Stilte, Vrede, Liefde en Leven en Stilte, Vrede Liefde en Leven zelf. Transcendent en Immanent en het verschil ertussen.
Jij bent de Geliefde, dat wat geliefd wordt, de ervaring van Liefde, de Liefde Zelf en de Bron van Liefde. Jij bent de Ene, Jij. Jij Bent dat waar je altijd naar zocht en dacht te vinden in Vrede, Stilte, Liefde en Zijn.

Waarschijnlijk heb je dit al veel vaker gehoord en misschien heb je zelf deze ervaring en weet je zeker dat dit zo is voor jou. Maar dit IS geen ervaring en dit weten, kennen, ervaren, besef van hebben, inzien, Zien, Zijn, zelfs Leven, is bij lange na niet genoeg.
Wat nodig is, is een radicale, onomkeerbare transformatie, die jou eens en voor altijd ongedaan maakt en waardoor het zwaartepunt in het leven van alledag volledig en onomkeerbaar verschuift van een ego-centrisch ‘ikje’, naar JOU.

Geef mij toestemming, wanneer je er helemaal klaar voor bent, om al jouw schijnbare illusies over jezelf te verbreken, JOU direct aan te spreken waardoor jij als JIJ eindelijk moeiteloos zult Ontwaken.

Jij zult nóóit JeZelf vinden, wat je ook doet. 
Jij zult nooit de Bron vinden, bereiken, je bent de Bron ál. 
Maar je denkt dat jij naar de Bron kunt en moet gaan en kunt vinden.

Dit is de basale verwarring.
Maar deze basale verwarring is alleen maar een illusie. Een on-waarheid die onbeschrijfelijk veel pijn heeft veroorzaakt, voor jezelf en de anderen. 
Een sluier die niet bestand is tegen Waarheid.

De schaduw, de duisternis zal nooit, nooit, nooit de zon vinden.
Schaduw kan alleen maar illusies over de Zon hebben. 
Zolang er duisternis is in het leven van alledag, is er geen Zon, alleen maar illusie van zon.
Maar de Zon kan wel de schaduw vinden en de schaduw zal niet meer zijn.

Wanneer je dit ziet en herkent, ben je meer dan

Welkom in AdSang

PS: 

Alle Satsangs worden opgenomen. Een deel hiervan zal online worden aangeboden. Daarnaast kunnen sommige gesprekken in de vorm van geschrift uitgegeven worden. Mocht u niet willen dat uw gesprek met mij wordt opgenomen en/of op enige manier wordt openbaar gemaakt, dan kunt dat voor of tijdens dat gesprek (in ieder geval voor het einde van de Satsang) aan mij kenbaar maken.

 

 

 

 

Boeken

$book->title

JIJ

Dit boekje gaat over jou.

Alleen omdat het niet duidelijk is wie of wat je bent, kan jij je identificeren met wat je niet bent:

een ‘ikje’, ego, persoon, lichaam, denken, voelen, of met wat je zegt of doet.

Veel mensen hebben dit tegenwoordig al ingezien en ervaren. Wanneer jouw ‘ikje’ en mind daardoor naar de achtergrond gaan, verschijnt Waarnemendheid, de Waarnemer, het Zelf, het Zijn, Vrede, Stilte, Liefde, No-Mind, Bewustzijn, Dat, Het, ego-loosheid en centrumloos zijn, jouw Ware Ik, enzovoort.

Ondanks deze diepe ervaringen en inzichten blijven we toch elke keer wanneer  het leven te intens wordt, ‘ik’-gericht handelen.

Wat we volledig over het hoofd zien en wat bijna niemand ons vertelt, is dat al onze Inzichten en Ervaringen van Vrede, Stilte, Zijn, Waarnemendheid en Liefde net zo illusoir zijn als ons ‘ikje’. Daarom verdwijnen ze elke keer weer.

Waar het werkelijk om gaat: ‘dat wat niet kan komen en gaan’ blijft steeds, terwijl het zo dichtbij is, onbereikbaar ver weg.

Dit boekje nodigt je uit om aan alles wat je gevonden hebt voorbij te gaan en brengt je bij de kern van het probleem. Het zal je laten zien waarom jouw zoektocht steeds in frustratie eindigt, zelfs moet eindigen. En wat je ondanks al jouw inspanningen steeds over het hoofd hebt gezien.


                                                                                            Ad