Satsang Agenda

Daan Goedhart

Over

Hallo, ik heet Daan Goedhart. Net zoals jij verschil ik niet van Zijn en mijn enige identiteit is dat ik dit ben zoals ik ben. Dankzij mijn leraar Hans Knibbe realiseer ik me dat dit onze natuur is. Mijn hart is open voor alles en iedereen. Hier vindt een spontaan, gevoelig samenzijn plaats. Ik wil je graag hier ontmoeten en de oordeelsvrije, non-duale openheid van jouw hart aanwijzen. Waar dat nodig is wijs ik aan waar jij jezelf van Zijn en van de ontmoeting afsplitst, en herinner ik je aan Zijn: alles in je leven is jouw aanwezigheid en vraagt jouw aanwezigheid. Zijn is onmiddellijk, overal in je leven en wordt zómaar geraakt.

Boeken

$book->title

Adavita of directe werkelijkheid? Hoe we leven in non-dualiteit


“Echt houdbare realisatie kan dus geen stap buiten je gewone leven inhouden. […] Alles wat ik meemaak is mijn leven, dat ben ik zelf en dat zijn er geen twee, maar één. […]  Niets is van mij, alles is van het leven.”

InZicht, februari 2011 schrijft :”De sfeer in het boek heeft het vermogen de lezer persoonlijk of moet ik in dit geval zeggen,onpersoonlijk te raken. Daan Goedhart neemt je in dit boek mee op zijn zoektocht naar de werkelijkheid.Hij komt heel dichtbij als hij wat hij noemt 'het simpele kijken' uitlegt, waarmee hij een soort imploderen teweeg weet te brengen. Zijn woorden [...] brengen de lezer het besef dat er niets anders is dan wat ‘er werkelijk te zien is’. Ter illustratie sluit hij elk hoofdstuk af met enkele eenvoudige oefeningen”. "Advaita of directe werkelijkheid? is geschreven in een praktische stijl: alledaags en laagdrempelig".

Vorm en Leegte nr. 62, lente 2011 schrijft: “Goedhart […] presenteert de inzichten van het boeddhisme en Advaita Vedanta als een weg om opener in het leven te staan. […] “Wie vanuit een leeg gemoed de wereld tegemoet treedt, laat de ander optimaal in zijn waarde.” Paradoxaal genoeg zal hij dan ervaren dat hij ook geheel zichzelf kan zijn.”