Satsang Agenda

Joanika Ring

Over

Joanika Ring (Laren N-H, 1946) is leraar in de traditie van advaita vedanta (nondualiteit) en daarnaast beeldhouwer en schilder.

Door een aantal ingrijpende gebeurtenissen in haar leven begon in de jaren '90 een intens zoeken naar antwoorden op fundamentele levensvragen. In haar woorden omschrijft ze advaita vedanta (nondualiteit) als de wetenschap die je bevrijden kan van het geloof in de persoon, waardoor alle denkbare problemen oplossen. Ze maakte al op relatief jonge leeftijd kennis met advaita vedanta, maar ontmoette pas in 1995 haar enige en laatste leermeester Alexander Smit.

Joanika over satsang: "Het gaat erom dat de handvatten die worden aangereikt net zoals bij een wetenschappelijk onderzoek, worden geverifieerd. Alleen aan de hand van een eigen ervaring kan de ontdekking worden gedaan of 'het' klopt."

Satsang
Iedere maand is er een satsangweekend bij haar thuis in Overlangel (N-B). Op uitnodiging geeft ze ook satsang elders in het land of in het buitenland. Daarnaast biedt ze individuele sessies aan (ook telefonisch of via Skype), voor coaching of voor wie zich op het pad van zelfonderzoek bevindt. Een bijzondere vorm is de beeldhouw intensive satsang, waarbij je samen met Joanika gedurende een week je eigen beeld maakt.

Kijk voor meer info op de website.

Boeken

$book->title

Bewustzijn, zoek je iets?

"Bewustzijn, zoek je iets?" is het eerste boek van Joanika en is autobiografisch geschreven (in de ik-vorm).

"Aan de hand van haar persoonlijke en indringende verhaal doet zich al lezend de gelegenheid voor antwoorden te vinden op vragen die ons allen aangaan. Vaak is er herkenning en bevestiging vandát waar we zelf nog geen woorden voor hebben gehad. Dit boek is als de overige kunstwerken van Joanika. Het raakt, hoe dan ook. Het is onconventioneel en authentiek. Geschreven als geen ander boek over dit onderwerp. Los van concepten, ideeën en oordelen. Tijdens de tocht door de bladzijden bestaat de vrijheid om de ene keer het grote geheel te overzien. Dan weer om alleen een detail van het grote geheel te beschouwen.

Aandachtig lezend blijf je gevangen in de tijdloosheid van het moment. Een intrigerende en onthullende reis terug naar de oorsprong van dat wat je bent. Bewustzijn."

Het boek is online te bestellen.

$book->title

Bewustzijn, zoek jij ook iets?

"Bewustzijn, zoek jij ook iets?" is het tweede boek van Joanika. In deze uitgave word je direct als lezer aangesproken, het boek praat als het ware tegen jou.

Uit een recensie in het tijdschrift InZicht
"Ondanks mijn ervaring met spirituele boeken stuitte ik toch herhaaldelijk op een nieuw inzicht, verrassend door eenvoud. Zoals dat er maar gerichtheid op één ding tegelijk kan bestaan: op de objecten die gezien worden, of op het Zien zelf. Zo uitgelegd wordt het leven als Bewustzijn een alles of niets toestand, het is niet een beetje van beide."

Lees de hele recensie op de website. Het boek is daar ook te bestellen.

$book->title

Consciousness, are you looking for something too?

"Bewustzijn, zoek je ook iets?" is vertaald in het Engels door Henk Vaassen en Sylvia Bates als "Consciousness, are you looking for something too?".

Het boek is online te bestellen.