Satsang Agenda

Maria Henkes

Over

Na een interessante zoektocht (langs oa Reiki, Haptonomie, Engelen, ‘Integrated Energy Therapy’ (IET) van; Stevan Thayer, ‘Angel Therapy Practicioner’ (ATP) van Doreen Virtue, ‘de Helende reis’ van Brandon Bays, ‘the Work’ van Byron Katie, Mediumschap), was ik op een punt gekomen dat ik op een prachtige manier mensen aan het begeleiden was via healingen, readingen, één op één sessies, cursussen, lezingen, en ga zo maar door.

En opeens was er een leegte….

Het was het allemaal. En het was het allemaal ook weer niet.

Het betekende niks als ik zelf niet kon Zijn. Dit had ik al vaker gevoeld, dat ik het alleen maar zelf hoefde te Zijn. Om het zo te kunnen uitstralen naar een ieder die ik op mijn pad tegenkom.

Steeds meer zag ik dat wij mensen alleen maar dingen kunnen veranderen bij onszelf. “Wees zelf de verandering die je wilt zien in de wereld.” Mahatma Gandhi. We mogen gaan zien dat alles wat gebeurt in ons leven, nooit over die ander gaat, nooit over de situatie gaat, maar altijd bedoeld is voor de ontwikkeling van onze eigen ziel en van het universele bewustzijn. Zo zijn we van grootse invloed op het grote geheel door het zelf te gaan Zijn. 

Om het te kunnen uitstralen mocht ik gaan ontdekken wie en wat ik werkelijk ben. Ben ik wat ik denk? Ben ik wat ik voel? Ben ik mijn ziektes, pijn en klachten? Of ben ik iets heel anders? Iets wat nog veel stralender, krachtiger, grootser en liefdevoller is.

Toen stond ik voor die open deur, om te gaan ontdekken en te gaan zien wie en wat ik wèl ben. Wie en wat mijn ware Zelf is. Wie en wat ik werkelijk ben. Altijd al ben. Altijd al geweest ben, door alle levens heen. En altijd zal Zijn.

En wat een openbaring was dat! Wat een ontwaken! Wat een verlichting! En tegelijkertijd ook zo alledaags dat er niks wezenlijks veranderde. Een shift in perceptie. Een andere manier van kijken. En toch is het dat ook weer niet. Het is steeds weer een leuke uitdaging om het precies in woorden te kunnen vatten. Omdat wie en wat we werkelijk Zijn simpelweg ìs.

Vanuit Zijn komen we in een hele andere manier van doen. Niet een manier van doen zoals we gewend zijn vanuit onze mind, wat een onrustige, kip zonder kop  manier van doen is. Vanuit Zijn komen we in een vredige, rustige, gefocuste manier van doen. Omdat het vanzelf gaat, moeiteloos is, geleid wordt door het hogere en zo doende vanuit een diep vertrouwen dat alles goed is zoals het is. Het is een flow waarbij alles mag ont-staan vanuit het niets. Alles wat je ooit wilde neerzetten, je diepste dromen, je diepste zieledoelen, alles waarvoor je hier gekomen bent op aarde, komt simpelweg naar je toe, als je weet hoe je je mensstuk steeds meer uit de weg kunt houden, en je ziel zijn eigen oorspronkelijke taak aan het roer weer laat innemen.

www.satsangmetmaria.nl

Naast Satsang begeleid ik ook Bewustzijn Weekenden en 5 daagse Bewustzijn Retraites (in mei 2021 is er weer 'n 5 daagse bewustzijn retraite op Ibiza). Verder heb ik een 3-daagse Bewustzijncursus ontwikkeld in samenwerking met de Spirits; Healen vanuit Bewustzijn, Lichter Leven vanuit Bewustzijn en Manifesteren vanuit Bewustzijn en geef ik ook lezingen.

Je bent van Harte Welkom!

Meer informatie zie de agenda van mijn website www.satsangmetmaria.nl

in service vanuit licht, liefde en leegte,

Maria

Namasté!

Wie is Maria

Eén van de moeilijkste dingen die ik heb moeten leren is van mezelf gaan zien waar mijn unieke, bijzondere talenten liggen. Dat was altijd al veel makkelijker om bij anderen te kunnen zien. Pas toen ik dat van mezelf kon zien, kon ik ze nog beter gaan inzetten en mensen pas echt goed gaan helpen.

Dit is wat je bij mij kunt vinden:

 • Ik kan dingen heel helder en simpel verwoorden,  uitleggen, teachen en duidelijk maken.
 • Ik kan goed luisteren, enerzijds naar degene waarmee ik in gesprek ben,
 • maar tegelijkertijd ook naar wat me daarover via mijn helderwetenheid van boven wordt ingefluisterd.
 • Zo kan ik heel gemakkelijk tot de kern van een probleem doordringen.
 • Om daar vervolgens hele simpele en praktische oplossingen en handvaten voor te geven.
 • Ik trek het mensstuk en het zielstuk steeds uit elkaar voor je, zo wordt het heel duidelijk waarom je tegen bepaalde dingen aanloopt en waar je nog in de illusies zit.
 • Mijn kracht zit in mijn licht en in mijn simpelheid. Zo schijn ik een helder licht op het pad van mensen.
 • Liefdevol to the point, recht op het doel af, cut through the chase, no bullshit, gelijk door naar de kern.

Dit is wat anderen over mij zeggen:

 • Je hebt een hoge trilling, hoog bewustzijn, daardoor ben je een zeer heldere verlichtende en helende spiegel.
 • Je hebt een heel mooi zuiver contact met de bovenwereld, je bent getalenteerd in geïnspireerd spreken, een onafhankelijke, goeie teacher, een waar voorbeeld waar je je aan op kunt trekken.
 • Je confronteert maar doet dat heel liefdevol, geduldig, respectvol, puur en zuiver, enthousiast, en op een ego-loze manier.
 • Je kunt het potentieel in iemand zien en benoemen, zien wat daar voor nodig is, en ze daar naar toe leiden. Daardoor maak je iets bij diegene wakker, waardoor diegene ook stappen kan gaan zetten om inderdaad naar dat potentieel toe te gaan.
 • Door je licht gebeurt er in de energie al zoveel bij de ander en komen er al zoveel inzichten binnen, dat mensen veel dieper en verder kunnen komen.