Satsang Agenda

Maria Henkes

Over

Na een interessante zoektocht langs Reiki, Haptonomie, Engelen, ‘Integrated Energy Therapy’ (IET) van; Stevan Thayer, ‘Angel Therapy Practicioner’ (ATP) van Doreen Virtue, ‘de Helende reis’ van Brandon Bays, ‘the Work’ van Byron Katie, Mediumschap, was ik op een punt gekomen dat ik op een prachtige manier mensen aan het helpen was via healingen, readingen, één op één sessies, cursussen, lezingen, en ga zo maar door. Zie www.engelenheling.nl

En opeens was er een leegte….

Het was het allemaal. En het was het allemaal ook weer niet.

Het was mooi om het allemaal te weten, en om zoveel inzicht te hebben, en om mensen daarmee te kunnen helpen, maar het betekende niks als ik zelf niet kon Zijn. Dit had ik al vaker gevoeld, dat ik het alleen maar wilde Zijn. Om het zo te kunnen uitstralen naar een ieder die ik op mijn pad tegenkom. Ik begreep ook steeds beter dat wij mensen alleen maar dingen kunnen veranderen door te kijken wat ons eigen aandeel ergens in is, dat het nooit over die ander gaat, dat die ander alleen maar onze spiegel is. Dat we alleen maar dingen kunnen veranderen door het zelf te gaan zijn. “Wees zelf de verandering die je wilt zien in de wereld.” Mahatma Gandhi.

Al lange tijd wist ik en begreep ik wat ik allemaal niet was. Dat ik bijvoorbeeld niet mijn mind, niet mijn ego was. Nu stond ik voor die open deur, om te gaan ontdekken en te gaan zien wie en wat ik wèl ben. Wie en wat mijn ware Zelf is. Wie en wat ik werkelijk ben. Altijd al ben. Altijd al geweest ben, door alle levens heen. En altijd zal Zijn.

Ik werd ziek. En dat was nou net wat me alle duwtjes in de rug gaf om te gaan zien wie en wat ik werkelijk was.

En wat een openbaring was dat! Wat een ontwaken! Wat een verlichting! En tegelijkertijd ook zo alledaags dat er niks wezenlijks veranderde. Een shift in perceptie. Een andere manier van kijken. En toch is het dat ook weer niet. Het is een uitdaging is om het in woorden te kunnen vatten. Omdat woorden alleen maar kunnen uitdrukken in dualiteit; in goed of fout, licht of donker, als dat een tafel is, dan moet dat wel een niet-tafel zijn…. Maar dat wie en wat we werkelijk Zijn ìs. Punt. ìs…..

En toch zijn het de woorden van diverse spiritual teachers die ook mij hebben geleid naar de waarheid ‘wie en wat we werkelijk Zijn’. Zo kwam ook ik, via zelf onderzoek, in Zijn. En vanuit dat Zijn kom je in een hele andere manier van doen. Niet een manier van doen zoals we gewend zijn vanuit onze mind, wat een onrustige manier van doen is. Vanuit Zijn kom je in een vredige, rustige, gefocuste manier van doen. Omdat het vanzelf gaat, moeiteloos is, en vanuit de Bron komt en zo doende vanuit een diep vertrouwen dat alles is zoals het is. Het is een manifesteren, neerzetten van je diepste dromen , je diepste zieledoelen waarvoor je hier gekomen bent op aarde. En toen werd me heel duidelijk en helder dat dit is wat ik wil doen, dat dit is waarom ik hier ben; Mensen helpen herinneren wie en wat ze werkelijk Zijn. Mijn zoektocht was voorbij, en ik voel mij enorm gezegend dat ik dit mag doen! Dat ik mensen mag helpen herinneren wie en wat ze werkelijk Zijn. Hoe het allemaal vorm zou gaan krijgen wist ik toen nog niet. Maar dat ging razendsnel. Opeens viel het woord ‘Satsang’ in mijn hoofd. Het woord werd magisch voor me. Het dreunde dagenlang door mijn hoofd. En ik kreeg heftige ‘duwtjes’ in mijn rug om Satsang te gaan geven. En ik wist nog niet eens wat het precies betekende! Ha ha. Ik wist alleen dat dit was wat ik mocht gaan doen. Toen  iemand mij vroeg maar wat is dat dan Satsang, werd het voor mij tijd dat ik ook eens een definitie ging opzoeken ervoor. Toen ik eenmaal begreep dat Satsang betekende ‘een samenZijn van mensen die graag willen weten wie en wat ze werkelijk Zijn’ vielen alle puzzelstukjes op z'n plek en wist ik dat het goed was. Niet lang daarna ‘viel’ ook de naam van de website ‘naar binnen’….. En zo ontstond toen www.satsangmetmaria.nl Je zou ook kunnen zeggen Satsang is een Workshop over het BewustZijn.

Inmiddels geef ik naast Satsang ook regelmatig een Bewustzijn dag, Bewustzijn Weekenden en 5 daagse Bewustzijn Retraites (deze laatste is voor juni 2019 gepland op Ibiza, meld je alvast aan, plaatsen zijn daar beperkt).

Je bent van Harte Welkom bij Satsang, de Bewustzijn dag, Bewustzijn Weekend of de 5 daagse Bewustzijn Retraite.

Zie mijn agenda wanneer ik wat en waar begeleid....

in licht en liefde, om zo mensen te helpen herinneren wie en wat ze werkelijk zijn...

Namasté,

Maria