Satsang Agenda

Steven Noomen

Over

Van origine is Steven violist en yoga- en meditatieleraar, en in 2000 stimuleerde Isaac Shapiro hem om zelf ook satsang meetings te geven.

Vanuit zijn kennis en ervaring kan hij mensen hun Ware Zelf helpen herkennen en ze laten zien hoe ze ‘zichzelf satsang kunnen geven’, en vooral hoe ze deze grootse ontdekking diep en op de juiste manier kunnen integreren.

Steven heeft een erg brede spirituele achtergrond, zowel in traditionele als minder traditionele benaderingen, variërend van Zenboedhisme tot zelfgemaakte ayahuasca, en van Gnosticisme tot spontane herinneringen aan levens in andere bestaanswerelden en wat die met de huidige situatie van doen hebben. Nu ligt zijn grootste kracht vooral in zijn vermogen te laten zien hoe al die benaderingen bij elkaar horen en elkaar niet tegen spreken, mits ze op de juiste manier worden begrepen. Dan vullen ze elkaar juist wonderwel aan.

Dit geldt ook voor de adwaita-vedanta benadering. Deze beschouwt hij als een erg belangrijke sleutel, een grote spirituele toegangspoort, omdat het sterk de nadruk legt op een zeer belangrijk en fundamenteel gegeven. Het zal echter snel duidelijk zijn dat hij zich daar niet toe wenst te beperken. Voor het vinden van onvoorwaardelijke vrede met wat is, is het besef het Ware Zelf te zijn ongetwijfeld van groot belang. Maar zeker in deze bijzondere tijd gaat spiritualiteit over nog wel meer dan alleen maar dat. Het kan dus zeer de moeite waard zijn om iets te begrijpen van wat er nog meer speelt en hoe we daar mee te maken hebben.

"Een diep inzicht is nog niet meer dan een waardevol mentaal bezit. Het is nog  geen spirituele realisatie. Ik houd er daarom van om mensen naar hun eigen innerlijke 'kompas' te leiden, want dat is onontbeerlijk om de inzichten die je ontdekt hebt, op de juiste manier toe te kunnen passen en zo tot realisatie te komen."

Boeken

$book->title

Checklist Meditatie

Artikel over hoe je jezelf een goede satsang kunt geven. Als gratis download te vinden op mijn website. 

http://spirituele-integratie.nl/wp-content/uploads/2015/11/Checklist.pdf