Satsang Agenda

Vester Bergmans

Over

Mijn naam is Vester Bergmans (Roermond, 1985) en ik spreek op een open, toegankelijke en vooral directe wijze over spirituele en existentiële thema’s zoals waarheid, wijsheid, verlichting, ontwaken, advaita (non-dualiteit), bewustzijn, zelfonderzoek en zelfrealisatie. Ik organiseer bijeenkomsten (satsangs) en geef individuele sessies, waarin mensen worden uitgenodigd om hun ware zelf te ontdekken.

Mijn twee afgeronde universitaire studies, mijn werkervaring op het gebied van jongerenwerk en vluchtelingenwerk en mijn avonturen in het buitenland zijn mooi meegenomen, maar bijzaak in het kader van zelfonderzoek; daar is namelijk geen enkele kennis of ervaring voor nodig – en maar goed ook.

Toen ik niet meer wist wat ik moest denken, dacht ik niet meer dat ik iets moest weten.

Als ‘ervaringsdeskundige’ wil ik samen met andere zoekers het proces van zelfonderzoek doorlopen. Dat proces is – zeker in het begin – een destructieve aangelegenheid, waarin je alle valse lagen van jezelf afpelt om uit te komen bij de ware kern. Die ware kern heeft niets te maken met alle onzin die je je hebt aangeleerd, maar juist de bevrijding daarvan. Wil je enkel leren omgaan met een angst of wil je ‘dingen een plekje geven’, raad ik je aan van het reguliere aanbod gebruik te maken (psycholoog, therapeut, priester, etc.). Wil je weten wie je werkelijk bent en ben je bereid daarin all the way te gaan – down the rabbit hole en door de angst heen – dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Ik kan alvast verklappen dat mijn stijl open, toegankelijk en vooral direct is. Die directheid kan voor een toehoorder soms nogal confronterend zijn, aangezien ik er niet voor terugdeins om de onwaarheid (en vaak de regelrechte onzin) van overtuigingen aan te tonen, ook als dat overtuigingen zijn waar iemand zijn hele leven aan ophangt. Het gaat er in satsang namelijk om het ware zelf te ontdekken en niet om meer handvaten te krijgen die de denkbeeldige persoon in stand houden. Ik zeg daarom wel eens:

Je kunt niet zacht genoeg zijn voor wie je werkelijk bent en niet hard genoeg voor wie je denkt dat je bent.

Kom je bij mij op satsang, moet je dus tegen een stootje kunnen en idealiter die stootjes beschouwen als duwtjes in de juiste richting.

Voor meer info, zie mijn website: https://www.vesterbergmans.nl/